Reggelire gyorsan elkészíthető és a gyerekek imádni fogják. A lisztérzékenység a vékonybél krónikus megbetegedése, mely a táplálkozás során bevitt bizonyos növényi fehérjék: glutén hatására alakul ki.
A betegség kiváltója a búzában lévő glutén alkoholban oldódó komponense, a gliadin. Emellett a rozs, az árpa és feltehetően a zab hasonló fehérjéi is fokozzák a gyulladást.
A lisztérzékenység kezelése a gluténmentes étrend követése. Ha ezt maradéktalanul betartjuk, a tünetek megszűnnek.
Összetevők:
rizsdara, kukoricadara, cukor, izoglükóz, zsírtalanított kakaópor (6,5%), repce olaj, emulgeálószer: szójalecitin, fahéj.
Tápérték 100g termékben: Energia: 1592kJ/380kcal Zsírok: 3,53g ebből telített zsírsavak: 0,86g Szénhidrátok: 78,0g ebből cukor: 13,8g Fehérjék: 5,7g Só: 0,14g