Hamarosan
A karácsony sztárja. Mennyei édes illatok a sütőből, kedves kis figurák, puha mézeskalács. Így az igazi az ünnep, lemondások nélkül.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Elkészítési javaslat: keverj el 3 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 150 g) 70 g mézzel, 50 g poreritrittel, 20 ml friss citromlével, 80 g lágy kókuszzsírral, 30 ml vízzel. Keverd hozzá a mézeskalács lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Szilikonos lapon (kevés liszten) gyúrd fényes tésztává, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra. Enyhén lisztes felületen és szúrd ki formákkal. Ismételd, míg el nem fogy a tészta. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket, kend le tojásfehérjével. 180 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 10-12 perc alatt sül puhára. Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával. Dobozban tárolva 3-5 napig marad puha. A méz miatt kompromisszumos paleo. Méz nélkül: 120 g poreritrittel, 40 ml vízzel, többi hozzávaló ugyanaz.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT: 1 csomag mézeskalács lisztkeverék, 170 ml víz, 30 g méz, 60 g eritrit vagy diéta szerinti édesítő, 60 g kókuszolaj, 60 g kókusztejszín (cocomas)
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát fűszerek (fahéj, szerecsendió, koriander, szegfűszeg, szegfűbors, édeskömény, gyömbér, ánizs, csillagánizs, bors, kardamommag)
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.