Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás április 23, szerda.
Paleo kenyér tojás nélkül?! Ez eddig csak a gluténmentes diétát követők kiváltsága volt, de mától már a paleo kenyér is elkészíthető tojásmentesen. Így fogyaszthatják azok is, akik a szénhidrátbevitelre figyelnek, akik tojásérzékenyek, vagy valamilyen diéta miatt tojás nélkül étkeznek, és azok, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének paleos kenyeret sütni, elkerülve a gabonák fogyasztását.
CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
MAGAS ROSTTARTALOM
MAGAS FEHÉRJETARTALOM
Egy paleos kenyér tojás és tojásíz nélkül, erős rost-tartalom nélkül, puha belsejével és ropogós héjával elkápráztat. Napokig puha és finom marad, nincs markáns és tolakodó magliszt íze. A szezámliszt karakterét a mandulaliszt lágysága ellensúlyozza. Rostok közül csak nagyon finomra őrölt útifűmaghéj-lisztet tartalmaz.
Elkészítése könnyű és elronthatatlan, így kezdő otthoni sütőknek is jó szívvel ajánljuk: víz + liszt, pihentetés, sütés, majd kihűtés. Igyekeztünk az ízét is minél natúrabbra készíteni. Akit ez a kis szezámíz zavar, annak javasolnánk, hogy tegyen hozzá hagymát, fokhagymát vagy fűszereket, ami tompíthatja az ízt.
Tényleg nem vizes a belseje (ha hallgatsz rám és tényleg vársz néhány órát a sütés után, hogy valóban teljesen kihűljön a kenyér). A kenyér a pihentetés hatására nedvesség-mentes lesz, víztartalma elpárolog, így egy jól szeletelhető, élvezetes kenyérke kerül az asztalra.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást, akik eddig nem ettek jó ízű vagy jó állagú paleos tojásmentes kenyeret, mert kompromisszumot kellett kötniük. Fogyaszthatják gyermekek is, mivel kiegyensúlyozott összetételű (javasolt 2-3 éves kor fölött a hozzáadott rostok miatt).
Rostban és növényi fehérjében gazdag összetétel, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszú távú teltségérzetet biztosít, és valós tápanyagokkal lát el. Az összetevők között tápióka keményítő, mandulaliszt, szezámliszt, útifűmaghéj liszt, savanyúságot szabályozó anyagok, himalaya só és citromsav található.
A kész kenyér kb. 300-330 g súlyú, elkészítési javaslat: Keverd csomómentesre a lisztkeveréket 200 ml hideg vízzel. Pihentesd a tésztát 30 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint, majd kend le magtejjel vagy kókuszzsírral és süsd előmelegített 200 fokos sütőben 30 percig, majd további 20 perc alatt 180 fokon.
Energia: 1341,4 kJ, 323,1 kcal; Zsír: 7,2 g (amelyből telített zsírsavak: 2,9 g); Szénhidrát: 41,8 g (amelyből cukrok: 0,4 g); Fehérje: 17,5 g; Só: 2,9 g; Rost: 11 g.
Elkészítésekor csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz. Allergén összetevők: szezámmag és diófélék, mivel felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tárolandó.