Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás április 23, szerda.
A SAMAI Cassava Chips prémium minőségű cassavából készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek. A cassavát természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak.
Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a cassava természetes ízét és tápanyagban dús jellegét. Az ízesítéshez kizárólag tengeri só kerül felhasználásra.
A termék nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket. A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.
A cassava (Manihot Esculenta), más néven manióka vagy yucca, egy tápanyagban gazdag keményítő gyökér, amely Dél-Amerikában honos. Számos trópusi és szubtrópusi régióban fogyasztják világszerte, és jelentős mennyiségű kálciumot, foszfort és C-vitamint tartalmaz. A cassava keményítő pellet tápiókaként is ismert.
Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a cassava kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel, így semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein koleszterinmentes és transzzsírmentes is, mivel nem igényel hidrogénezést.
A pálmaolajban található zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak, így az olaj magas hőfokon is stabil marad. A pálmák zöld lombkoronával borítják be környezetüket, lehetővé téve számos növény és élőlény fejlődését, miközben a levegő tisztításában is hatékonyabbak.
Cassava (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj, tengeri só (1%).